per pagina
Sorteer op
    1 - 24 van 31 resultaten
  • 1
  • 2

Houten sensory speelbak 

DE trend van dit moment onder het speelgoed, Sensory speelgoed is het nu helemaal!

Deze houten handgemaakte speelbak mag dan ook niet ontbreken bij het speelgoed van je kinderen en is te gebruiken voor van alles! Door het handige formaat kun je de bak ook gemakkelijk vervoeren en opbergen. De houten speelbak is een uniek en interactief speelobject voor kinderen van alle leeftijden. De houten speelbak is gemaakt van berken multiplex en daardoor zeer stevig en duurzaam. De sensory speelbak is voorzien van een stijlvol design en past daardoor in elke speelhoek, woonkamer of kinderkamer. 

Sensory spel is het spelen waarbij je gebruik maakt van materiaal zonder vaste vorm; je beroept je dus helemaal op je zintuigen. (Kinetisch) zand, speelrijst en klei zijn mooie voorbeelden van sensopathisch speel materiaal. 

Kindjes worden zich hiermee bewust van verschillende texturen. Een goede leerervaring dus voor het ontdekken met de zintuigen!

De houten speelbak kun je vullen met sensorisch materiaal zoals Magnetisch zand, rijst, klei of iets anders. Wanneer je de bak steeds met ander materiaal vult, valt er telkens iets nieuws te ontdekken. Dat maakt de bak niet alleen duurzaam speelgoed, maar ook een echte uitnodiging tot spel! Klaar met spelen? Sluit de bak dan af met de mooie, goed sluitende deksel met naam en afbeelding naar wens. Hierdoor blijft je sensorisch speelgoed stofvrij bewaard op een stijlvolle manier ♥

 

wat is sensory spel? 

Sensory Play (sensorisch spelen) is een spelvorm die de zintuigen van jonge kinderen stimuleert; aanraking, reuk, smaak, beweging, evenwicht, zicht en gehoor. Het is een uitdagende spelvorm voor kinderen met veel (ontwikkelings-) mogelijkheden. Kinderen doen namelijk allerlei ontdekkingen, je stimuleert de fantasie en de creativiteit. Het is daarbij een rustgevende activiteit die kinderen helpt om emoties en gebeurtenissen te verwerken.

Een ander voordeel van deze houten sensory speelbak is dat het kinderen helpt om hun zintuigen te stimuleren. Door te spelen met verschillende materialen, krijgen kinderen de kans om te voelen, te zien, te horen, en te ruiken, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling. Zintuigen spelen een belangrijke rol in het ontdekken van de wereld. Je peuter ziet niet alleen de dingen om zich heen, maar hij/zij hoort, ruik, proeft en voelt ze ook. Juist die combinatie is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Wist je dat hoe meer zintuigen er gebruikt worden om een taak uit te voeren, hoe meer er geleerd zal worden en hoe meer informatie er zal worden opgeslagen?

Zintuiglijk spel ondersteunt taalontwikkeling, cognitieve groei, fijne en grove motoriek, probleemoplossende vaardigheden en sociale interactie. Dit soort spel helpt bij het ontwikkelen en verbeteren van het geheugen. Zintuiglijk spel is ook geweldig om een ​​angstig of gefrustreerd kind te kalmeren. 

© 2010 - 2024 Het Winthager Shuuske | sitemap | rss