Sorteer op

Houten sensory speelbak met deksel (met naam)

Wat is een sensory speelbak en waar is het goed voor

Een mooie houten speelbak die op de deksel gedecoreerd is met leuke elementen, de naam of een afbeelding. Kinderen vinden het fantastisch om in deze bak een eigen wereld te creëren door ook nog andere items toe te voegen zoals blokken, diertjes en kleine poppetjes.

Deze handgemaakte houten speelbak is gemaakt van populieren multiplex en kent een tal van speelmogelijkheden. Doordat de speelbak een hoge rand heeft blijft de inhoud bij elkaar. De bak is geschikt om te vullen met bijvoorbeeld ‘magic sand’, gekleurde speelrijst, pasta, linzen, klei, strijkkralen, confetti of andere materialen voor uren speelplezier.

Sensory spel
Stimuleer met open ended play de fantasie en creativiteit. Sensory spel is een rustgevende activiteit die kinderen helpt om emoties en gebeurtenissen te verwerken. Bij sensors spel gebruik je verschillende materialen en structuren. Door te voelen, horen, ruiken en zien leren kinderen de wereld om hun heen beter te begrijpen leggen ze een basis voor hun latere leervermogen. De bedoeling hiervan is om kindjes vrij te laten spelen en zo een creativiteit en fantasie te stimuleren. 

Specificaties

  • Geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar
  • Afmetingen 50×35×10 (8)
  • Dikte multiplex 15mm
  • Materiaal: super stevig populieren multiplex
  • Schoonmaken: eenvoudig af te nemen met een vochtig doekje en daarna droogwrijven
  • De bak kan gepersonaliseerd worden door shuuske.nl

Meest gestelde vragen over Sensory speelbak en Magic sand;

Waarom is Sensory Play goed?

Sensorisch spel is essentieel voor de ontwikkeling. Dankzij sensory play leren jonge kinderen de wereld om hen heen kennen en ontwikkelen ze essentiële vaardigheden, zoals grijpen, schrijven en luisteren. Sensorisch spel is spel waarbij de zintuigen en nieuwsgierigheid van je kind geprikkeld worden. Deze tactiele ervaringen bieden eindeloze mogelijkheden voor spel, verkenning en creativiteit.

Wat is Sensomotorisch spelen?

Beschrijving: Het Senso Motoriekspel biedt oefeningen die zintuigelijke waarnemingen koppelen aan beweging om zodoende coördinatie en spiergeheugen te trainen.

Hoe werkt magisch sand?

Wat is kinetisch zand? Kinetisch zand is voor het grootste deel gewoon zand dat schoon is. Hier wordt een klein beetje bindmiddel aan toegevoegd wat ervoor zorgt dat het zand aan elkaar blijft kleven. Een unieke eigenschap is dat het niet aan andere oppervlaktes blijft plakken.

Welke leeftijd Magic Sand?

Fabrikanten van kinetisch zand geven aan dat kinetisch zand geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Er zitten geen kleine onderdelen in, maar het is niet de bedoeling om binnenspeelzand in de mond te stoppen.

Kan Magic Sand uitdrogen?

Kinetic Sand is het originele magische, kneedbare en betoverende zand. Het glijdt door je handen en droogt nooit uit, zodat je er steeds opnieuw mee kunt spelen.

Waarom spelen met zand?

Spelen met zand stimuleert zowel de fijne als de grove motoriek. Met het aanraken en voelen van het zand zijn de kinderen continu bezig met hun vingers en kunnen ze het zand manipuleren als het nat is. Ze maken vormpjes en verspreiden het. Tijdens bijvoorbeeld het graven wordt de grove motoriek juist gestimuleerd.

Is magic sand veilig?

Kinetisch of Magic zand is niet giftig en veilig voor kinderen om mee te spelen.

 

© 2010 - 2024 Het Winthager Shuuske | sitemap | rss